Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2010 21:39 - Ставаме все по-дебели и по-лениви. А не е трудно да обърнем тази тенденция!
Автор: krasivitela Категория: Спорт   
Прочетен: 5497 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.03.2010 22:03


image

Все по-често в България се сблъскваме с проблема затлъстяване! В САЩ и Европа това отдавна се е превърнало в пандемия, повечето хора не обръщат внимание на външния си вид и без да се усетят подминават цифрата 100 на кантара.

Това от една страна се дължи на забързания начин на живот - ставаш, караш до работа, там пиеш кафе със сметана и двойна захар, за обяд нямаш време и хапваш някоя вафла, след обяд ако имаш минута хапваш още нещо от "шумоляща" опаковка и като се прибереш вечер в къщи засядаш на масата - и вечеряш обилно, от всичко... по-много! Салата, алкохол, основно, десерт... ха още нещо за пред телевизора - царевични пръчки, чипс, снакс, някое друго блогче шоколад, чаша кола и ето ти 3 - 4 хил. празни калории.

Докато си на 20 това не ти се отразява, метаболизма е бърз, хормоните са в своя пик, но ето че идват 30-те мъжете се сдобиват с леко коремче, но жените им ги успокояват, че са по-секси. А те самите забелязват, че бавно преминават от размер S към M, следват L, XL .. и така докато не влезем в магазин "Гигант" Е тогава започваме да посещаваме кардиолога, стоматолога, ендокринолога и влизаме в безкрайния лабиринт - лекари - лекарства - лекари - болници! Започваме да спонсорираме аптеките и производителите на лекарства, да плащаме луди пари за прегледи при "специалисти" , но все още сме дебели, болни и с ниско самочувствие... и с изпразнени портфейли.

   Тази картинка нямаше да е така тъжна ако се бяхме усетили на време, че добрата форма, здравето и самочувствието ни изискват съвсем малко усилия.
   Ако един наш ден започваше така: Ставане рано, закуска в къщи със семейството - пълнозърнест хляб, сирене, плодове, чаша фреш, чай или кафе . Таблетка мултивитамини.
Отиваме на работа, там ни чака бутилка минерална вода, която изпиваме до обяд. В почивката хапваме нещо свежо и истинско, ако имаме възможност отиваме на обяд с колегите - порция чисто месо със салата, малко ориз или картофи за да имаме енергия за деня, чаша студена вода и сме готови да продължим деня.
Ако нямаме възможност да излизаме и да си позволим обяд на вън, си носим кутия с приготвена в къщи храна - порция пилешко и салата са чудесен избор. След което се залавяме отново на работа.  Ето че е късен след обед, време е да се наградим за положените усилия - хубав плод, пълнозърнест десерт и кофичка кисело мляко е чудесен избор.

В идеалния случай след работа отделяме малко време за спорт, да кажем 2 -3 пъти в седмицата фитнес, степ аеробика, пилатес, йога, танци, та дори и разходка биха дали на тялото тонус. Така ще се разтоварим от стреса, ще натоварим мускулите си, ще се изпотим и ще се отървем от токсините. Следва горещ душ и вечеря със семейството.
Прясна салата, според сезона, хубава вечеря без много мазнини и въглехидрати, чаша вино и лек десерт.

Ето тези простички неща, ще ни направят да се чувстваме много по-добре, по-жизнени, по-свежи, по-щастливи, с по-голямо самучувствие и желание за работа и живот!

Денят ни ще стане по-лек и по-приятен! Ще намалим посещенията при лекаря и ще можем да облечем нещо по-модерно за фирменото парти!



image
    



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krasivitela
Категория: Спорт
Прочетен: 73676
Постинги: 3
Коментари: 29
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031